Финансови инструменти за свобода

Wishlist Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

About Course

В 20-ти век стана много модерно да се говори за „финансова свобода”. Защо? Защото много хора бяха поробени от банките и техните лихви, от ипотеки, от кредити…

Защото много хора не са научени как да спестяват, а просто харчат всичко, което получат. Че дори и повече от това, защото има лесен достъп до кредити…

Но кредитите са робство. Защото си длъжник. На институция, която може едностранно да ти променя условията. По всяко време.

Робът иска свобода. Но много често, когато си бил роб за дълго, дори да ти се удаде възможност да бъдеш свободен, ти не знаеш как да ползваш свободата си.

Факт е, че за управление на пари се говори много малко. Имам предвид в семейството. Родителите би трябвало да научим децата си как да се справят с парите. Аз самият, за огромно мое съжаление, не бях научен от моите родители. И не защото не са искали, а защото и те самите не са били научени…

Аз на свой ред взех куп глупави решения, които носят своите последствия, до ден днешен. Още не съм постигнал свободата, която бих искал.

Но в търсенето, аз се уча да правя най-разумното нещо – да уча, докато прилагам на практика. Да се уча от проби и грешки. От своите си и ако успея, от тези на хората, които вече са препатили.

Изчел съм много книги, бил съм на много семинари. Научих много правилни принципи. Но… никой от тях не ми помогна. Защо? Защото пропусках най-важната част: да седна и да започна да ги прилагам, да се уча от грешките и да продължавам. Дисциплината да направиш правилното нещо, което знаеш, е всъщност ключът към успеха, не просто знанието.

Това ще бъде и този курс – споделено от моите уроци, които уча по пътя. Ако търсиш съвети от „експерт”, който да ти чете лекции по инвестиране, моля те, иди другаде. Тук ще говоря съвсем практично за нещата, които аз съм научил и продължавам да уча. И се надявам да те провокирам да мислиш, да търсиш отговори и да прилагаш наученото. Да, ще има проби и грешки – затова изграждаме тази общност, да можем да споделяме и да се учим един от друг.

Заповядай, да поговорим за истински важните неща…

Show More

Course Content

Парични потоци

  • Паричните потоци
  • Изкарване на повече пари или спестяване?
    00:00

Финансови инструменти

Риск, сигурност и късмет

Предприемачество и бизнес инициативи

Инвестиции

Като за финал

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet